Ajankohtaista

17.3.2020
Zooplus-jäsenetu väliaikaisesti pois käytöstä covid-19-pandemian vuoksi

1.1.2020
Hyvää uutta vuotta! Ilmoittautuminen Vuoden Kissa 2019 -kisaan on alkanut.

Jäsenmaksujen eräpäivä vuodelle 2020 on 31.1.2020.

Päivitykset

18.3.2020
Pentuvälitys
Siitosurokset - Itämaiset lyhytkarvat

17.3.2020
Jäsenedut

2.3.2020
Pentuvälitys
Kasvattajat

26.2.2020
Pentuvälitys
Kasvattajat

22.2.2020
Pentuvälitys
Siitosurokset - Itämaiset lyhytkarvat

10.2.2020
Pentuvälitys

26.1.2020
Siitosurokset - siamilaiset
Pentuvälitys

20.1.2020
Kasvattajat
Siitosurokset - siamilaiset, itämaiset lyhytkarvat

17.1.2020
Pentuvälitys
Kasvattajat
Kotia etsivät aikuiset!

15.1.2020
Pentuvälitys

12.1.2020
Pentuvälitys
Kasvattajat

6.1.2020
Pentuvälitys

1.1.2020
Vuoden Kissa-kisa
Jäseneksi
Pentuvälitys
Kasvattajat

Minne materiaalit?

SAJAM-lehti:
Tero Vinterbäck
toimitus.sajam
@gmail.com

Pentuvälitys, siitosuroslista ja kasvattajat:
Laura Palander
pentuvalitys.sajam
@gmail.com

Jäsenasiat:
Tero Vinterbäck
jasenasiat.sajam
@gmail.com

Yhteystietojen muutokset: yhteystietojen muutoslomakkeella

Sajam -lehti

Juttuideat, valmistumiset, tuonnit, viennit, rekisteröinnit etc. voit lähettää osoitteeseen toimitus.sajam@gmail.com

Kiitos!

Itämaisten rotujen sääntömääräinen PRA-testaus

Ohje kasvattajille ja siitosurosten omistajille

- 1.7.2018 alkaen on astutushetkellä siitoskissalla oltava Suomen Kissaliiton hyväksymä PRA-testitulos N/N (negatiivinen) tai N/rdAc (kantaja).

- N/rdAc -testituloksen saaneen kissan saa astuttaa vain negatiivisen kissan kanssa.

- Positiivista (rdAC/rdAc) ei saa käyttää lainkaan siitokseen.

- Mikäli siitokseen käytettävästä yhdistelmästä molemmilla kissoilla on Suomen Kissaliiton vahvistama (eli Omakissassa näkyvä) N/N -status, vahvistetaan yhdistelmän jälkeläisille N/N-status ilman testitulosten toimittamista. Jos kissan vanhempien N/N-testitulokset näkyvät Omakissassa, mutta yhdistelmän jälkeläisiltä tieto puuttuu, pyydä korjausta rotukirjaajalta: rotukirjaaja@kissaliitto.fi

Suomen Kissaliitto hyväksyy ainoastaan eläinlääkärin ottaman testin, jonka eläinlääkäri myös toimittaa laboratorioon. Testituloksen lisäksi testin ottamisesta tarvitaan todistus, jonka voit tulostaa mukaasi eläinlääkärikäynnille Omakissasta. Lomake löytyy valmiiksi esitäytettynä KISSAT-välilehdeltä kyseisen kissan tiedoissa alimmaisena olevasta DOKUMENTTIEN LUONTI -valikosta, nimellä DNA-testilomake.

Testitulos tulee toimittaa yhdessä Suomen Kissaliiton testaustodistuksen kanssa rotukirjaajalle viimeistään pentujen rekisteröinnin yhteydessä, kuitenkin siinä järjestyksessä, että tulokset ladataan Omakissaan ennen rekisteröintitapahtumaa. Tulosten on oltava ladattuna Omakissassa, kun pentuetta rekisteröidään. Suositeltavaa on toimittaa ennen astutusta otetut testaustulokset viipymättä rotukirjaajalle. Toimittaminen tapahtuu lataamalla testitulos ja testaustodistus Omakissan kautta kyseisen kissan tiedoista TERVEYSTIEDOT-välilehdellä. Liitteen sallitut tiedostomuodot ovat gif, png, jpg, jpeg, tif, bmp, doc, docx, rtf, pdf ja odf.

Dokumentit voi myös lähettää sähköpostilla osoitteeseen: rotukirjaaja@kissaliitto.fi tai alkuperäisenä paperisena Suomen Kissaliiton postiosoitteeseen: Suomen Kissaliitto, Palkkatilankatu 7 B 109, 00240 HELSINKI 


Pentuvälitys

Siam-Orient kissayhdistys ry:n pentuvälitykseen sääntömääräinen PRA-testaus vaikuttaa alla kerrotulla tavalla.

- Suomen Kissaliiton alaisten kasvattajien pentuvälitykseen ilmoittamien pentueiden osalta PRA -sääntömuutos ei vaadi erikseen mitään lisätoimenpiteitä. Pentue ilmoitetaan pentuvälittäjälle kuten ennenkin. Pentueen vanhempien PRA -statukset kirjataan jatkossa näkyviin pentuilmoitukseen, ja pentuvälittäjä löytää ne Omakissasta.

- Muiden organisaatioiden alaisten kasvattajien on todennettava välitykseen ilmoitettavien pentueiden vanhempien PRA -statukset lähettämällä tarvittavat dokumentit pentuvälittäjälle pentuilmoituksen liitteenä. Tähän riittää esimerkiksi kuva testituloksesta (josta ilmenee kyseessä oleva testattu kissa), tai mikäli kissan PRA -status on tiedossa sen vanhempien perusteella, kuvat näiden tuloksista.

Pentuvälitykseen ilmoitettavien pentueiden tiedot toimitetaan siis tuttuun tapaan pentuvälittäjälle sähköpostitse osoitteeseen pentuvalitys.sajam@gmail.com.